perjantai 14. marraskuuta 2014

Kudonnan opettelua


Vietin vapaapäivän käsityökeskuksella opettelemassa kudontaa. Kudonta tuntui ihan mukavalta, hieman se otti hartioihin ja sormiin. Kudonnassa haasteellisinta oli pitää tiheys tasaisen harvana ja loimet kankaan siirtämisen jälkeen oikealla kireydellä.

Teen vain kaulaliinaan kumpaakin päätyyn raidat, muuten siitä tulee yksivärinen. Ensimmäinen raita on värjätty lupiinilla, sitten tulee marja-aroniaa, kiventieraa ja taas marja-aronialla värjättyä lankaa, kun taas yksivärinen osuus on harmaata lankaa värjättynä sipulilla. Kerran jälkeen voisin jopa kuvitella kutovani myös jotain muuta - maton, laudeliinan?

 En saanut kerralla huivia tehtyä, joten ensi viikolla on tiedossa kudontaa.




Illalla oli vuorossa kierrätyskorupaja. Uuden tekniikan opettelu oli niin väsyttävää ettei luovuuteni kukkinut kierrätyspajassa. Toisaalta olin unohtanut osan keräämäni materiaalin kotiin, mukanani oli vain karttakirja ja kolme nikkelöityä greyhound-korua. Korut varmaan muuttuu avaimenperäksi, karttakirjalle en keksinyt työpajassa käyttöä. Ensi kerralle pitäisi hankkia villavaatteita huovuttamista varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti