perjantai 31. lokakuuta 2014

Lankakarttoja viimeisellä kerralla


Kasvivärjäyskurssin viimeisellä kerralla teimme värjätyistä langoista lankakarttoja. Langoista tuli kelta-vihreäsävytteisiä, mutta myös muutama sinisävytteinen lanka mahtui mukaan. Käsittääkseni sinertävät ja punaiset sävyt ovat vaikempia saada kasviväreistä aikaiseksi.

Loppujen lopuksi kasvivärjäys oli ihan hauskaa. Pitänee tulevaisuudessa muistaa, jos on jollekin kasville allerginen, sitä ei sovi käyttää myöskään värjäyksessä. Tulin muutaman kerran kotiin kädet punaisena ja kutiavana.


Kuvassa on Suomivilla-langat värjäyttynä. Tästä kokeilusta opin sen ettei tummia lankoja kannata vieroksua värjäyksessä, sillä lopputulos voi olla ihan hyvä. Tummilla, keskiharmailla langoilla saa enemmän sävyjä aikaiseksi kuin vain pelkästään valkoisella langalla. Asteittaisen kuumentamisen kanssa täytyy olla hyvin tarkka ettei langat huovu, sillä yksi keristä oli hieman huopunut.

Seuraavaksi Näpsässä alkaa kierrätysteema. Pitäisi löytää jostain villavaatteita huovutettavaksi ja pikku romua, mistä voi tehdä koruja. Minulla on kasassa yksi villahuivi, norsukoru, avainkaulanauha, huopapalloja. Pitänee penkoa varastoja seuraavien vapaiden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti