sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kierrätysmateriaalit muuttuvat koruiksi vai joksikin muuksi?

Kasvivärjäilyjen jälkeen teemana oli tehdä koruja erilaisista kierrätysmateriaaleista, mutta käsissäni syntyi kaikkea muuta kuin koruja. Kierrätyspaja jatkuu vuoden vaihteen jälkeen virttyneiden villavaatteiden muokkaamisella uusiksi käyttöesineiksi, nyt pitäisi vain ehtiä kirppikselle hamstraamaan muutamia villapaitoja.


Sairaslomallani nostaessa teepannua bambuinen kahva rasahti rikki, onneksi sentään pannu pysyi ehjänä! Nähtävästi meillä on hieman kuiva sisäilma bambukahvoille. Muutamia vuosia sitten olin kokeillut pesukoneessa villapallojen huovuttamista ja ne ovat lojuneet kaapin perällä ilman mitään tarkempaa suunnitelmaa. Päätin ennakkoluulottomasti Näpsässä yhdistää teepannun ja huopapallot toisiinsa, vaikka todennäköisesti yhdistelmä ei ole kovin käytännöllinen. Kuvassa oleva Oolong-teepakkaus on suosikkiteetäni, sitä on ihana nautiskella kylminä talvi-iltoina. Oolong sijoittuu vihreän ja mustan teen välille, se on vähemmän prosessoitua kuin musta tee, mutta enemmän valmistettua kuin vihreä tee.Sain kolme metallista greyhoundin päätä esittävää esinettä, joiden alkuperäistä käyttötarkoitusta ei tiedetä. Ne ovat onttoja sisältä ja toinen pääty on hieman kaareva. Porasin esineisiin pienen reiän, johon pujotin avainkaulanauhojen lukitussysteemin. Lisäsin koristeeksi helmiä ja sovittelin myös erilaisia huopapaloja rusetiksi, nauhoiksi. Tuumaustauon jälkeen totesin avaimenperien olevan tarpeeksi näyttäviä ilman hörhelöitä ja purin helmikokeilut pois. Englanninvinttikoira-avaimenperät päätyivät joululahjapakettiin ja käsittääkseni niistä pidettiin kovasti. 

Tapaninpäivänä loin silmukoita Knit pro puikoille ja  -kaapelille. Silmukoiden luonti loppui lyhyeen:

Että suututti! Ihan uusi kaapeli ja heti poikki. Kaapelissa täytyy olla valmistusvika, kun noin helposti antoi periksi. Lähetin valitusviestin maahantuojalle, koska en muista mistä olen kaapelin ostanut. Toivottavasti vastaavat minulle. Mielestäni kaapelin pitäisi kestää hieman enemmän käyttökertoja kuin silmukoiden luomisen verran. Aloitin sitten neulomaan Roosa Nauha Sukkaohjekuvaston Kukkaniitty -sukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti